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  • Mausketier & Co

Mouseketeer & Co

Breakfast and snacks Ingredients for 4 portions Pea spread 8 slices wholemeal baguette 1 tsp olive oil 50 g peas 1 tbsp ricotta 1 tbsp lemon juice 1 tsp chopped mint Ingredients for 4 portions Tomato and basil bruschetta 8 slices wholemeal baguette 5-6 cocktail tomatoes 3 strawberries 3 cherries 3 basil leaves a little olive oil dried herbs (e.g. thyme, oregano) Ingredients for 4 portions Mouse sandwiches 8 slices wholemeal baguette 80 g cheese (e.g. thyme, oregano) Ingredients for 4 portions Mäuseweckerl 8 slices wholemeal baguette 80 g cheese Vegetables for topping (washed and cleaned) Preparation Drizzle wholemeal baguette with a few drops of olive oil and place on a baking tray lined with baking paper. Toast in a preheated oven at 190°C for approx. 3 to 4 minutes until golden brown. ...

  • Curry Toast-iieessssss

Curry-Toastiesssss…

Main course Ingredients for 2 portions 2 carrots 10 g ground walnuts 50 g Emmental cheese 2 tsp mild curry powder 4 slices wholemeal toast Preparation Preheat the sandwich toaster. Peel and grate the carrots and grate the cheese. Mix the grated carrots with the ground walnuts, cheese and curry. Spread onto 2 slices of sandwich toast. Place a second slice on top and bake in the sandwich toaster for approx. 5-7 minutes until golden brown. Recipe curry toasties (.pdf)

  • Sommersüppchen

Summer soup

Soup ingredients for 2 portions of soup 1/4 cucumber 1 small ripe tomato 1/2 pepper 1 tsp vinegar (or lemon juice) 1 tsp olive oil 1 tbsp bread cubes 3 basil leaves a little mild paprika powder Preparing the soup Wash, clean and chop the vegetables. Finely puree the chopped vegetables together with the olive oil, vinegar, bread cubes and basil using a hand blender. Flavour with a little paprika powder. Either serve immediately or chill the soup in the fridge (for a short time). Summer soup recipe (.pdf)

  • kunterbunte Schni Schna-Schnabulerei

Kunterbunte SchniSchna-Schnabulerei

Salate Zutaten für 2 Portionen 30 g Couscous 60 ml Wasser 2 Cocktailtomaten ¼ Salatgurke 50 g Paprika 1 EL gehackte Minze 1 EL gehackte Petersilie etwas Zitronensaft etwas Olivenöl Zubereitung Couscous in eine Schüssel geben, mit kochend heißem Wasser übergießen und zugedeckt für ca. 10 Minuten aufquellen lassen bis das Wasser vollständig aufgesogen ist. In der Zwischenzeit Gemüse, Minze und Petersilie gründlich waschen und klein schneiden. Anschließend Couscous und Gemüse mit Zitronensaft und Olivenöl vermengen und in einer Schüssel anrichten. Dieser Salat eignet sich auch sehr gut als kalte Mittagsmahlzeit. Anstatt ...

  • Brum-Brum-Bärenbrei

BrumBrum bear porridge

Frühstück Zutaten für 2 Portionen 250 ml Milch 50 g Hirse Rosinen nach Bedarf 1–2 Pfirsich(e) etwas geriebene Mandeln Zubereitung Die Milch mit Hirse und Rosinen aufkochen und ca. 20 Minuten auf niedriger Flamme leicht köcheln lassen. Zwischendurch immer wieder umrühren. Pfirsich(e) ggf. schälen, in kleine Stücke schneiden und einen Teil der Pfirsichstücke ein paar Minuten mitkochen lassen. Den Brei in eine Schale geben, mit den restlichen Pfirsichstücken belegen und mit den geriebenen Mandeln bestreuen. Anstatt der Pfirsiche können auch Marillen oder verschiedene Beeren verwendet werden. Rezept BrumBrum Bären Brei ...

  • Elefantenstarker Trorööö-Spieß

Elephant-strong Trorööö skewer

Main courses Ingredients for 2 portions of chicken skewers 100 g chicken 50 g aubergine 50 g courgette 50 g pepper Skewers a little rapeseed oil Ingredients for 2 portions of yoghurt dip 100 g yoghurt (3 tbsp) herbs (e.g. chives) a little pepper Ingredients for 2 portions of sweet potato wedges 240 g sweet potato a little rosemary Preparation Wash and peel the sweet potatoes and cut into small wedges. The sweet potato wedges should not be too thick, otherwise they will not be nice and crispy. Place on a baking tray lined with baking paper and bake in a preheated oven at 210° C for approx. 20 minutes. Wash the fresh herbs thoroughly, pat dry and chop into small pieces. ...

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