Easter lamb
Nachspeisen Zutaten 100 g weiche Datteln 90 g gemahlene Haselnüsse 180 g Mehl 200 g Apfelmus 2 bis 3 EL Zitronensaft 1 TL Zitronenabrieb 1 TL gemahlene Vanille 2 TL Backpulver 1 Prise Salz etwas Öl für die Form etwas Mehl für die Form etwas Puderzucker zum Bestäuben Zubereitung Die weichen Datteln mit heißem Wasser übergießen und für ungefähr 10 Minuten einweichen. Anschließend pürieren. Den Ofen auf 180 Grad Celsius Ober-/Unterhitze vorheizen. Die zwei Hälften der Osterlamm-Backform (ungefähr 1 Liter Volumen) fetten und mehlen. Mehl und Backpulver mischen. Die restlichen Zutaten hinzufügen und ...
Salmon filet with vegetable noodles
Hauptspeisen Zutaten für 2 Portionen 120g Bandnudeln 1 Frühlingszwiebel 300 g Karotten 100 g Champignons 300 g Brokkoli 1 EL Ölivenöl 100 ml Gemüsesuppe 250 g Lachsfilet Zitronensaft und Kräuter Salz und Pfeffer Zubereitung Nudeln nach Packungsanleitung kochen und abseihen. Zwiebel schälen und fein hacken. Gemüse waschen und putzen. Karotten in dünne Streifen und Champignons in dünne Scheiben schneiden. Broccoli in kleine Röschen zerteilen. Zwiebeln und Karotten in einer beschichteten Pfanne in 1 TL Öl anschwitzen, mit Gemüsesuppe ablöschen und dünsten lassen. Das restliche Gemüse nach ca. 3–4 Minuten dazugeben, gar werden lassen und mit ...
Woof-woof strawberry ice cream
Desserts Ingredients for 2 portions 125 ml buttermilk 1 tbsp lemon juice 1 stalk of lemon balm 350 g strawberries Preparation Mix the buttermilk and lemon juice. Wash the lemon balm and chop the leaves into small pieces. Pour the buttermilk into the washed berries, add the lemon balm and finely puree everything with a hand blender. Place the mixture in the freezer for about 5 hours. Serve in portions. Recipe woof-woof strawberry ice cream (.pdf)
UFO loaf with marshmallow puree
Main courses Ingredients for 8 loaves 100 g millet 250 ml water 1 bay leaf 1 egg size S 3 tbsp parsley & chives, washed and finely chopped 1 tbsp quark a little rapeseed oil Ingredients for 4 portions of mash 2 potatoes a little water 400 g peas, frozen 2 tbsp fresh mint leaves Preparation of the millet loaves Put the millet in a sieve and wash it hot, then boil it in water with the bay leaf and leave to soak for 20 minutes over a low heat. Leave the millet to cool for about 10 minutes (to prevent the egg from curdling). Then mix with the egg, herbs ... mix.
Aunt Irene's favourite cake
Desserts Ingredients for 1 cake 3 eggs 150 g sugar 200 g wholemeal spelt flour 100 g wheat flour universal ½ tsp baking soda 300 g courgette 100 g hazelnuts (roasted & ground) 1 tsp cinnamon a little butter and flour to grease the baking tin Preparation Beat the eggs with the sugar until frothy. Mix the flours with the bicarbonate of soda and stir into the sugar and egg mixture. Preheat the oven to 200°C. Meanwhile, wash and roughly grate the courgettes and fold into the batter. Then add the hazelnuts and cinnamon. Grease and flour a baking tin a little and pour in the cake mixture. Place the ...
Wholemeal breads "Tobias & Elias"
Breakfast and snacks Ingredients for 2 people 3 slices of wholemeal bread 3 teaspoons of cream cheese 3 thin slices of turkey ham Salad or vegetables of your choice for topping Preparation Spread cream cheese on the wholemeal bread and top with ham. Wash the vegetables for topping thoroughly with cold water, dab with kitchen paper and place on the bread to form a funny face as desired. Recipe wholemeal bread "Tobias and Elias" (.pdf)